Poți oricând să înlocuiești feta cu telemeaua în salata grecească?
Pentru că e aproape la fel de sărată și are o consistență similară, care se rupe ușor cu furculița. Plus că îți amintește că ai și tu o brânză națională cu care să te mândrești!
Poți să pui parizer în loc de carne tocată în burger?
Pentru că parizerul e un fel de cârnat din carne de porc tocată fin, amestecată cu slănină, deci tot un burger, dar... mai altfel. Unde mai pui că alunecă bine pe muștar, ketchup sau maioneză...
Ciorba rădăuțeană se face și cu broccoli?
Pentru că oferă textură și vitamine ciorbei, lăsând-o ușoară, perfectă de vară. Și, în caz că te întrebai, merge bine și cu smântâna temperată cu ou, cea mai importantă parte a ciorbei rădăuțene.
Clătitele ies la fel de bune cu chefir loc de lapte?
Pentru că are o consistență mai bogată, clătitele ies un pic mai pufoase când le faci cu chefir. Iar pe lângă asta, chefirul este un lactat fermentat, deci conține bacterii benefice organismului și aduce un plus de sănătate în fiecare preparat.
Poți să înlocuiești guanciale cu cârnați în carbonara?
Când prăjești cârnați, o să vezi că grăsimea pe care o lasă în tigaie e similară cu cea lăsată de guanciale, o carne maturată, suculentă, care provine din gușa sau obrazul porcului. Și, hai să fim sinceri, dacă merg cu ouă la mic dejun în Anglia, merg și cu gălbenușurile cremoase din pastele de la Roma.
Salata de boeuf se poate face și cu pui în loc de vită?
Asta pentru că puiul și vita au texturi similare, mai ales dacă folosești piept de pui cubulețe în locul pulpei de mânzat. Plus că salvezi câteva zeci de calorii bune, ca să mai poți și cozonac!
Musacaua iese și mai gustoasă
cu straturi de cartofi, vinete, piure și carne tocată?
Asta datorită combinațiilor de gust, care satisfac până și cel mai pofticios om de la masă. Și poți să pui și puțină brânză rasă pe deasupra și ai un strat crocant si elastic în același timp, mai ușor decât un strat generos de bechamel.
Ciorba de perișoare se poate face și cu pește?
Orice carne poate deveni o perișoară veritabilă. Ai nevoie doar de un ou care să lege compoziția, o ceapă, un cartof fiert și câteva ierburi aromatice pentru gust. Iar peștele de apă dulce (somn, novac, crap) e suficient de gras încât să poată înlocui cu brio vita!
Poți să faci șnițele cu pește în loc de vită?
Tot ce trebuie să faci este să usuci bine cu un prosop de hârtie peștele pentru șnițele. Și nici nu e nevoie să îl bați un pic cu ciocanul. Doar îl dai prin făină cu ou și pesmet sau fulgi de porumb crocanți.
Șnițelul e perfect și pentru desert?
Pentru ultra-fanii șnițelelor, există șnițele la felul principal, din vită, pui sau pește, și șnițele la desert, cărora le mai spunem frigănele sau french toast. Și dacă te simți și mai rebel, încearcă să dai prin ou, făină și lapte sau iaurt și rondele de dovlecei sau țelină.