prev item prev item
prev item prev item

Cum ar fi... ciorbă rădăuțeană cu broccoli în loc de pui? Sau chefir în
clătite? Sau, și mai bine, cârnați în... carbonara? Cum ar fi...
câte un strat de vinete pentru fiecare strat de cartofi în musaca?

Oricum ar fi și orice ar ieși, noi suntem aici să te susținem, pe tine și pe toți rebelii din bucătărie!

inima inima

Vă mulțumim că păstrați
bucătăria românilor un loc
atât de interesant!

play

SNIțel
de pește

pin

CĂtăLIN

din București

Ciorbă rădăuțeană

Pui broccoli, pui smântână, pui ce vrea sufletul tău și iese rădăuțeană!

Salată de Boeuf

În loc de vită, ai pui. Și în loc de boeuf, iese pouef.

Salată grecească

Se face cu de toate, dar mai ales cu telemea românească în loc de feta.

Snițel

Ba vită, ba pui, ba vânat, ba pește. Și frigăneaua tot șnițel e!

Musaca

Cartofi, vinete, piure, un strat de carne între ele și gata musakaua!

Clătiki

Combini ouă cu făină, le legi bine cu kefir și uite așa îți ies clătiki.

Parizzzzburger

Un alt fel de burger? Pui o chiflă sus, o chiflă jos și muuult parizer între ele.

Ciorbă de peștișoare

Jonglezi cu carnea de pește până se face peștișoară și din peștișoară ciorbă.

Cârnaciale

Ai cârnați, ai sosul carbonara și amestecate se fac paste carnaciale!

OFERTA SĂPTĂMÂNII
PENTRU REBELII DIN
BUCĂTĂRIE

Hai să vezi ce oferte ți-am pregătit săptămâna asta, ca să știi ce gusturi mai improvizezi!

prev item prev item

- Tips & tricks -

pentru rebelii din bucătăria românească

Când nu știi ce să faci, când îți lipsește un ingredient vedetă sau cu ce să înlocuiești condimentul ăla care nu-ți prea face cu ochiul, îți spunem noi ce merge cu ce și de ce.

ȘTIAI CĂ

Poți oricând să înlocuiești feta cu telemeaua în salata grecească?

Pentru că e aproape la fel de sărată și are o consistență similară, care se rupe ușor cu furculița. Plus că îți amintește că ai și tu o brânză națională cu care să te mândrești!

cheese

Poți să pui parizer în loc de carne tocată în burger?

Pentru că parizerul e un fel de cârnat din carne de porc tocată fin, amestecată cu slănină, deci tot un burger, dar... mai altfel. Unde mai pui că alunecă bine pe muștar, ketchup sau maioneză...

parizer

Ciorba rădăuțeană se face și cu broccoli?

Pentru că oferă textură și vitamine ciorbei, lăsând-o ușoară, perfectă de vară. Și, în caz că te întrebai, merge bine și cu smântâna temperată cu ou, cea mai importantă parte a ciorbei rădăuțene.

brocoli

Clătitele ies la fel de bune cu chefir loc de lapte?

Pentru că are o consistență mai bogată, clătitele ies un pic mai pufoase când le faci cu chefir. Iar pe lângă asta, chefirul este un lactat fermentat, deci conține bacterii benefice organismului și aduce un plus de sănătate în fiecare preparat.

clatite

Poți să înlocuiești guanciale cu cârnați în carbonara?

Când prăjești cârnați, o să vezi că grăsimea pe care o lasă în tigaie e similară cu cea lăsată de guanciale, o carne maturată, suculentă, care provine din gușa sau obrazul porcului. Și, hai să fim sinceri, dacă merg cu ouă la mic dejun în Anglia, merg și cu gălbenușurile cremoase din pastele de la Roma.

paste

Salata de boeuf se poate face și cu pui în loc de vită?

Asta pentru că puiul și vita au texturi similare, mai ales dacă folosești piept de pui cubulețe în locul pulpei de mânzat. Plus că salvezi câteva zeci de calorii bune, ca să mai poți și cozonac!

boeuf

Musacaua iese și mai gustoasă
cu straturi de cartofi, vinete, piure și carne tocată?

Asta datorită combinațiilor de gust, care satisfac până și cel mai pofticios om de la masă. Și poți să pui și puțină brânză rasă pe deasupra și ai un strat crocant si elastic în același timp, mai ușor decât un strat generos de bechamel.

boeuf

Ciorba de perișoare se poate face și cu pește?

Orice carne poate deveni o perișoară veritabilă. Ai nevoie doar de un ou care să lege compoziția, o ceapă, un cartof fiert și câteva ierburi aromatice pentru gust. Iar peștele de apă dulce (somn, novac, crap) e suficient de gras încât să poată înlocui cu brio vita!

boeuf

Poți să faci șnițele cu pește în loc de vită?

Tot ce trebuie să faci este să usuci bine cu un prosop de hârtie peștele pentru șnițele. Și nici nu e nevoie să îl bați un pic cu ciocanul. Doar îl dai prin făină cu ou și pesmet sau fulgi de porumb crocanți.

boeuf

Șnițelul e perfect și pentru desert?

Pentru ultra-fanii șnițelelor, există șnițele la felul principal, din vită, pui sau pește, și șnițele la desert, cărora le mai spunem frigănele sau french toast. Și dacă te simți și mai rebel, încearcă să dai prin ou, făină și lapte sau iaurt și rondele de dovlecei sau țelină.

boeuf
prev item prev item