Show-ul Carrefour în care găsim
și gătim răspunsuri la întrebarea:
CE NE FACEM
CU MÂNCAREA?
Show-ul Carrefour în care găsim
și gătim răspunsuri la întrebarea:
CE NE FACEM
CU MÂNCAREA?
pune românii pe jar
Cine-a pus micul în micul Paris? Contează grosimea? Dar bicarbonatul? Cine e asul puiului pe grătar? Și cum se-mpacă fumul cu sănătatea? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care au răspuns la cald grătaragiii de serviciu, Deiu și invitații, în cel mai nou episod.
pune românii pe jar
Cine-a pus micul în micul Paris?
Contează grosimea? Dar bicarbonatul?
Cine e asul puiului pe grătar?
Și cum se-mpacă fumul cu sănătatea?
Acestea sunt doar câteva din întrebările la
care au răspuns la cald grătaragiii de serviciu,
Deiu și invitații, în cel mai nou episod.
În cea mai nouă rubrică a serialului, Chef Dexter, Zob și Deiu
și-au ascuțit cleștii de grătar și s-au întrecut în ale jarului.
Vezi ce-a preparat fiecare și, dacă-ți fac cu ochiul, fură-le rețetele.
Aripioare picante
Ingrediente:
600 g aripioare de pui
3 căței de usturoi
2 fire de ceapă verde
1 lămâie (zeamă și coajă răzuită)
1 rămurică de rozmarin (doar frunzele)
~1 lingură de cimbru proaspăt
1 fir de tarhon verde
40 ml ulei de măsline
1 linguriță cu vârf de sare de mare
1 linguriță de piper
½ linguriță de fulgi de chili
50 g miere
10 ml sos sriracha
50 ml sos de soia
20 ml ulei de susan
50 g semințe de susan
20 ml oțet de orez
Vezi rețetă completa aici
Saramură de pui
Ingrediente:
un pui (fără spate și aripi)
4 roșii proaspete (sau din conservă)
3 ardei grași
1 vârf de linguriță de chili (sau 1 ardei iute)
3-4 căței de usturoi
3 linguri de ulei
1 linguriță de sare
½ linguriță de piper proaspăt măcinat
½ linguriță de cimbru uscat (sau 2-3 fire de cimbru proaspăt)
1 legătură mică de pătrunjel
Vezi rețetă completa aici
Salata Caesar
Ingrediente:
1 căpățână mare de salată verde
50 g parmezan fin răzuit
50 g așchii parmezan
3 caței de usturoi
3 fileuri de anșoa
1 lingură de sos Worcestershire
1 linguriță cu vârf de mustar de Dijon
120 ml ulei de măsline extravirgin
400 g piept de pui fară piele și os
2 gălbenușuri foarte proaspete de ou
zeamă de la ½ lămâi
coaja de la ½ lămâie
1 linguriță de miere de la albine (opțional 2)
sare și piper
Vezi rețetă completa aici
Vezi aici și câteva
ingrediente din episod
REȚETELE VEGANE
prezentate în rubrica
Dacă vrei să pui pe grătar delicii vegane à la
Chef Dexter, ai aici o rețetă de mici și una de burgeri:
Mici vegani
- 4 porții -
Ingrediente:
200 g granule de soia
300 g tofu
6-8 căței de usturoi
2 linguri de tărâțe de psyllium
3 linguri de ulei
500 ml de apă
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 lingură de pudră de roșcove (carob)
2 lingurițe de cimbru
1 linguriță de ienibahar măcinat
1 linguriță de coriandru măcinat
1 linguriță de boia dulce
sare și piper, după gust
Vezi rețetă completa aici
Burgeri vegani
- 2 porții
Ingrediente:
200 g boabe fasole albă conservă
½ ceapă călită
½ sfeclă roșie coaptă
40 g dovlecel sau cartof crud
sare, piper, cimbrișor, boia de ardei, fulgi chili după gust
Vezi rețetă completa aici
Vezi aici și câteva
ingrediente din episod
CONCURS
pentru grătaragiul din tine
Care e cel mai neobișnuit loc în care ai încins un grătar?
Pe lângă amintirile de neuitat, acel loc de grătar te poate face acum și cu un
grătar mobil.
Tot ce trebuie să faci e să intri pe pagina de YouTube
a episodului și să ne spui și nouă despre loc, în comentarii. Baftă și fum întins!